Website title

Τρέχοντα Προγράμματα

EVS

Η ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ», στα πλαίσια του προγράμματος της Ε.Ε. Νέα Γενιά σε Δράση, υλοποιεί το πρόγραμμα ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ (Δράση 2) ως φορέας υποδοχής και αποστολής εθελοντών.

Το πρόγραμμα αφορά στην υποδοχή και φιλοξενία εθελοντών από το εξωτερικό, οι οποίοι προσφέρουν εθελοντική εργασία στο Κέντρο Συμπαράστασης Παιδιών και Οικογένειας για ένα χρονικό διάστημα 6-10 μηνών. Στους εθελοντές παρέχεται στέγη, σίτιση, μηνιαίο επίδομα, εισιτήρια προς και από την Ελλάδα, κάρτα μετακινήσεων και μαθήματα γλώσσας. Επιπλέον οι εθελοντές συμμετέχουν στα σεμινάρια που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και με τη λήξη του προγράμματος δικαιούνται την έκδοση πιστοποιητικού Youthpass, το οποίο αναγνωρίζει τις ικανότητες και δεξιότητες που απέκτησαν μέσω της διαδικασίας της μη-τυπικής μάθησης.
Επιπλέον το πρόγραμμα αφορά στην προετοιμασία και αποστολή Ελλήνων εθελοντών σε εγκεκριμένα προγράμματα προσφοράς αντίστοιχης εθελοντικής εργασίας στο εξωτερικό.

Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση (ανακοίνωση) δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.

 

Powered by Selector Connect